За инцидент в бързия влак Варна – София на гарата във

...
За инцидент в бързия влак Варна – София на гарата във
Коментари Харесай

Нападнаха служители на БДЖ на гарата в село Синдел

За случай в бързия трен Варна – София на гарата във варненското село Синдел сигнализира депутатът Ивелин Първанов от " Възраждане " до министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Нападението е над служители на БДЖ на 11 март, написа. 17 души от две ромски фамилии създали опит за разпра и нападнали началника на влака и кондуктора. Заради настъпилата безредица, композицията останала на гара Синдел до идването на органите на реда. За да бъде възобновен редът и свалени извършители, се е наложила намесата на 7-8 униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи, показва депутатът.  

Въпреки напъните на железопътната бригада и опита за наваксване на закъснението, композицията пристигнала на Централна гара в София с 25 минути забавяне. Косвено е било провокирано забавяне и на други влакове, изчакващи го за връзка на основните гари Горна Оряховица, Левски и Мездра.

След закриване на Транспортна полиция и преустановяване защитата на преносимия състав от жандармерията, БДЖ трябваше да наеме частни огранители за запазване на реда и и сигурността на композициите, показва Ивелин Първанов.

Депутатътът насочва въпрос към транспортния министър  какви ограничения има намерение да предприеме за запазване сигурността на личния състав и пасажерите на националния транспортьор и какви средства се отделят за тази сигурност.  Планираната дата на отговор е 22 март.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР